google.com, pub-9857529176860479, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;

Αρχικά να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.
Να σταματήσουμε αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, αφού πρώτα διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και ασφαλή κίνηση των άλλων οχημάτων τοποθετώντας προειδοποιητικό τρίγωνο ώστε να αποτρέψουμε και άλλο πιθανό ατύχημα.
Να καλέσουμε αμέσως την άμεση δράση (100), το ΕΚΑΒ (166) εάν υπάρχουν τραυματίες και την πυροσβεστική (199) εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή πυρκαγιά.
Να φροντίσουμε όσο μπορούμε τους τραυματίες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.
Στη συνέχεια ο  οδηγός του οχήματος θα πρέπει να επικοινωνήσει με την φροντίδα ατυχήματος της εταιρείας του  (το οποίο αναγράφεται και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο) , η οποία θα λάβει δήλωση ατυχήματος από τον οδηγό του ασφαλισμένου οχήματος θα συντάξει πρόχειρο σχεδιάγραμμα του τόπου ατυχήματος , θα φωτογραφήσει τα εμπλεκόμενα οχήματα και τον τόπο του ατυχήματος.
Επίσης σε περίπτωση που υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένταξη της ζημιάς στο Φιλικό Διακανονισμό θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους στη συμπλήρωση του εντύπου της φιλικής δήλωσης.
Συνιστάται σε όποιες περιπτώσεις είναι εφικτό να καλείται και η τροχαία προκειμένου να καταγράψει τις συνθήκες ατυχήματος.
 Σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η προαναφερόμενη διαδικασία ο οδηγός του ασφαλισμένου οχήματος θα πρέπει εντός 8 ημερών από την ημέρα του συμβάντος να προσέλθει στα γραφεία  μας ή στους κατά τόπο αντιπροσώπους αυτής έχοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την άδεια ικανότητας οδήγησης για να υποβάλει δήλωση ατυχήματος , στην οποία θα αναφέρει όλα τα στοιχεία που αφορούν στο τροχαίο ατύχημα.
 Ιδιαίτερα σε περίπτωση ατυχήματος με σωματικές βλάβες θα πρέπει να γνωστοποιούνται στην ασφαλιστική εταιρία το ονοματεπώνυμο , η διεύθυνση κατοικίας , το τηλέφωνο και το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες προκειμένου να τους επισκεφθεί γιατρός της εταιρίας.
Οι αναφερόμενες ενέργειες θα πρέπει να τηρούνται και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν ευθύνεται για το ατύχημα και επιλέξει να αποζημιωθεί από την εταιρία του με το σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.